skip to Main Content

7,65 mm Mauser mod 1934

 

7,65 mm Mauser mod1934
Foto:FABN

PISTOLEN LIGGER I GULVMONTER NR 4

Mauser laget pistoler i mange år med forskjellige modeller/navn etter årstallene de ble produsert.

1934 modellen ble produsert mellom 1933 til 1941 med et serienummer på mellom 498250 til 617000. Denne variasjonen har et  buet grep og en enkelt linje på venstre side. Modellen er ferdig med en varm bluing prosess.

For bilder av mange av de forskjellige modellene, se pdf. dokument som ble satt sammen av min venn Burgess ligger på MauserGuns nettstedet.

Modellen 1934 ble brukt av de tyske væpnede styrker som en erstatning standard sidearm. Pistolen ble også vedtatt brukt i 1936 av de ulike politi- og sikkerhetsstyrker i Tyskland. Pistolen så tjeneste med den tyske Kriegsmarine (Navy), Luftwaffe (Air Force) og Wehrmacht (Army) som bestilte 8000 pistoler.

Denne pistol designet var også veldig populært med den japanske hæren. Den japanske normalt vil merke håndvåpenammunisjon av våpenet ammunisjons ble beregnet på stedet for av kaliber eller størrelsen av runden. Når japanerne produsert ammunisjon til Mauser lomme pistol de merket det bare at, «mo Shiki chu gata ken ju dan Yaku» eller «Mauser typen mellomstore pistol patroner».

Denne pistolens utformingen ble produsert fra 1910 til 1941 med nær en million pistoler. Noen varianter av denne modellen er ganske vanlig, mens andre er meget sjeldne. Mauser stoppet produksjonen av denne pistolen i begynnelsen av andre verdenskrig og erstattet den med HSC modell.

Back To Top