skip to Main Content

BROWNING BAR M37 MASKINGEVÆR

Browning BAR M37 maskingevær
Foto: FABN

Under første verdenskrig var det dårlig med våpen som kunne motstå avfyring/skudd fra mobile feltartilleri som hadde lang rekkevidde. Disse våpnene kunne bryte mobiliteten til marsjerende menn og hester.

På et tidspunkt ble det derfor et behov for at  hver tropp med soldater eller marinesoldater skulle ha minst en helautomatisk bærbart lett maskingevær. I 1918 var løsningene for å fylle dette behovet ikke-eksisterende. Bekymringen viste seg å være ubegrunnet for den – av de fleste vurdert som et geni når det gjelder våpen-hadde den amerikanske våpen ingeniører John Moses Browning ,  noe i ermet. Hæren kalte det M1918, mens soldatene/troppene bare kalte det BAR.

Når USA gikk inn i krigen i 1917, var de eneste maskingeværene som var tilgjengelig tunge, uoversiktlig, og viktigst, sjeldne. Med den mobiliseringen som pågikk i USA trengtes tusenvis av nye lette maskingeværer. 

For å dekke dette nye behov,  introduserte John Browning sin Browning Automatic Rifle, et skulder-avfyrt lett maskingevær som avfyres fra en boks magasin. Ikke bare kan det betjenes av en enkelt mann, er det også kunne fremstilles i stort antall på grunn av sin enkelhet.

I dag er M1918 et merkelig gevær som blir sett på som en forsamling av kompromisser.Det var altfor tungt å være en rifle og kunne ikke holde opp nok ildkraft til å være et fornuftig maskingevær på grunn av begrenset magasinkapasitet.

Back To Top